Ακράτεια ούρων: φαρμακευτική αγωγή
Η φαρμακευτική αγωγή στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων έχει καλά αποτελέσματα.
Στην περίπτωση ακράτειας ούρων από προσπάθεια, το φάρμακο εκλογής είναι η δουλοξετίνη. Έχει αποτέλεσμα συνήθως στο 50% των γυναικών που θα την ξεκινήσουν. Η δουλοξετίνη χορηγείται 1 ή 2 φορές ημερησίως και όσο συνεχίζεται η λήψη της, επιτυγχάνεται και ο έλεγχος των συμπτωμάτων της ακράτειας από προσπάθεια. Μετά τη διακοπή του φαρμάκου, η ακράτεια συνήθως επανεμφανίζεται.
Στην περίπτωση ακράτειας ούρων από έπειξη, οι ομάδες φαρμάκων που χρησιμοποιούνται είναι τα αντιχολινεργικά και οι αγωνιστές των β3-αδρενεργικών υποδοχέων. Τα φάρμακα αυτά έχουν αποτελεσματικότητα στις περισσότερες από τις γυναίκες που θα τα ξεκινήσουν. Ανάλογα με το σκεύασμα, λαμβάνονται μία ή περισσότερες φορές την ημέρα. Ο έλεγχος των συμπτωμάτων διαρκεί καθ’όλη τη διάρκεια της αγωγής. Η αγωγή συνήθως συνεχίζεται για >9 μήνες, οπότε και παρατηρείται έλεγχος των συμπτωμάτων σε μεγάλο βαθμό των ασθενών.
Η χορήγηση φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων συνοδεύεται σε ένα ποσοστό <10% από παρενέργειες (ξηρό στόμα, ξηρά μάτια, δυσκοιλιότητα), που ανάλογα με τη βαρύτητα τους μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε διακοπή της θεραπείας.
ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
(Ώρες επισκέψεων )
Δευτέρα – Παρασκευή 17:30μμ – 21:30μμ
(Ώρες επικοινωνίας)
Δευτέρα-Παρασκευή 11:00πμ – 22:00μμ
Τετάρτη Κλειστά
Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο
2310 287067
6977227190